De Labradoodle

De Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een vrij kostbare hond. Elke fokhond moet diverse gezondheidstesten doen. Onder andere wordt getest op erfelijke aandoeningen, er wordt gekeken naar de kwaliteit van heupen en ellebogen, de ogen worden uitgebreid getest er wordt DNA materiaal afgenomen waarmee testen gedaan worden en waarmee een DNA profiel wordt vastgelegd. 

Verder wordt bij een fokhond gekeken naar de bouw van de hond, en naar de vacht en de mate van hypo-allergeniteit hiervan. En tot slot niet onbelangrijk; naar het karakter; Labradoodles zijn erg slimme honden met een uitermate sociaal gedrag en hebben een sterke "will to please". Dat is waarom de Australian Labradoodle regelmatig getraind wordt om te dienen als therapie-/hulphond.

Al deze kenmerken maken dat een Australian Labradoodle een ideale gezinshond is. Hij/ zij verhaart niet of nauwelijks en is daarom geschikt voor de meeste mensen met allergie en astma. Hij/ zij is zeer sociaal naar mens (vooral kinderen) en dier, is zeer intelligent en enorm leergierig en daarom heel goed te trainen. 

Wij hebben ervoor gekozen om onze labradoodle als gezinslid in het gezin op nemen. De pups worden dan ook in huis geboren en groeien op in huislijke kring, zodat meteen een begin wordt gemaakt met het socialiseren.
Omdat we graag op deze manier fokken (net zoals overigens de meeste andere fokkes van de Australian Labradoodle) worden er natuurlijk minder pups geboren dan wanneer labradoodles in kennels gehouden zouden worden, waardoor er lange wachtlijsten zijn ontstaan in Europa. De meeste fokkers hebben een wachttijd van minimaal 6-10 maanden.